top of page

Siste nyheter

Juletrefest 29/12-2014

Siv Iren Fjæreide Larsen oktober 2014

 

Også i år arrangerte vi Juletrefest for barna i bygda. Martine, Julia og Pappa Øyvind Foldnes hadde lagt ned en innsats og pyntet juletreet i god tid slik at vi hadde det på plass tidligere i år enn i fjor. Adrian Mathias, Mia Isabell og Ida Marie hjalp til å rydde stole inn, dekke på og sørge for at ting var klart til storinnrykket kl 18:00. Flere familier var med å bidra med hjemmebakst og det falt i god smak hos de 22 barna og 18 voksne som deltok på arrangementet. Vi fikk smake kake, bolle, muffins, kaffe og saft. 

 

 

Etter mat deltok alle barna i den berømte Flattbrød-konkurransen. Barna var veldig flinke til å lage ulike figurer ved hjelp av å tygge på flattbrødene. Og noen fikk til og med premie for det. Da konkurransen var ferdig lagde vi 2 ringer og gikk rundt juletreet. Alle var flinke til å synge med, og jammen fikk vi ikke belønning for strevet. Nissen kom (eller – i alle fall en nisse-hjelper) og vi fikk godtepose av han. Og med det ble arrangementet avsluttet. 

 

Styret ønsker å takke for godt oppmøte og ønske alle i grenda en fortsatt god jul og et godt nytt år. 

 

Mvh

Styret

 

 

Familiedag 2014

Siv Iren Fjæreide Larsen oktober 2014

 

Lørdag 4. oktober arrangerte styret i Våge/Foldnes Grendalag en Familiedag /
Kom-og-lek-med-oss-dag på Grendahuset.

 

Sartor Maskin stilte med store arbeidskjøretøy som var veldig populær blant ungene. Spesielt ettersom de fikk sitte i førersetet og "prøvekjøre". Brannvesenet kom med brann og brannslukkingsapparater i tillegg til å ha med seg dukke for øving av slukking av brann med brannteppe. Både barn og voksne fikk testet hvordan
dette gjøres. Brannmennene var ekstra populære da de delte ut duff'er til alle barna for innsatsen.

 

Av andre aktiviteter kan nevnes fotballkamper i bingen, kritt tegning, klatring og tegning på duker og ark inne. De nærmere 150 som var innom arrangementet kunne i tillegg kose seg med hotdogs, kaffe og deilig, nybakt hjemmebakst som en del sporty, morgenfriske personer hadde bakt og tatt med seg. 


Takk for oppmøtet.

Mvh styret i grendalaget

 

 

Pinsemarsj 2014

Odd Arild Algrøy juni 2014

 

"71 stykker og en hund, det må våre bortimot ny rekord"  utbryter Raymond Michelsen etter å ha tatt en opptelling mens folket toget forbi mot stien som starter ved Kotevatnet. Kvinge hadde tradisjon tro gått runden kvelden før og hengt opp spørsmål som gruppene kunne bryne seg på. "Jeg var jo med å starte denne marsjen, så jeg har vel ikke noe valg" smilte Kvinge og sa da han fikk spørsmål i år igjen om å henge opp årets spørsmål.  

Det var en sommerkledd gjeng nysmurt med solkrem som møtte opp i Foldneskrysset på årets pinsemarsj. Mange ville bruke denne dagen til å ta seg en tur i markene rundt Foldnes og Våge. Siv Iren fra grendalaget delte kjapt opp i grupper som fikk utdelt ark de kunne skrive ned svarene fra spørsmålene som hang langs stien. Barna satte i sprang med foreldre på slep, så dette kunne fort bli en pekepinn på om formen var slik den skulle før VM i fotball.

 

Runden som tar ca en time (to timer for de tregeste) er en flott tur langs sti som ender i Våge før man samles på Grendahuset for vafler, is og premieutdeling. Siv Iren måtte ta en ekstra telefon til Mona Lie som så sporty hadde sagt at hun kunne ta i mot folket med vafler og saft i målområdet. Hun tok utfordringen på strak arm og det ble mer enn nok vafler til alle. 

 

Thor og Siv Iren F. Larsen hadde for ordens skyld også hengt tilbake "dissene" slik at de var klare til å sende barn frem og tilbake. Nå med trygg grunn etter god innsats av Kjetil og Frank noen kvelder før som hadde lagt ned mattene som har vært brukt som mye rart det siste året. 

 

Det ble en flott dag i solen, og alle var enig om at det hadde vært en fin tur. Vi snakkes til neste års pinsemarsj.

 

Du kan også se noen bilder og litt video fra marsjen rett under her, og har du bilder du vil dele med resten av grenda er det bare å sende disse til styret@grendalaget.no.


Takk for oppmøtet.

Mvh styret i grendalaget

 

 

bottom of page